ARTIKELEN EN OPINIE

U vindt hier een selectie van artikelen van de hand van enkele auteurs. Deze hebben toestemming gegeven om hier afgebeeld te worden. 

JOHAN VAN MARSBERGEN

Blog : Heb elkaar lief!

Eigenlijk is het treurig.
Hoe christenland met elkaar omgaat. Hoe de mensen met elkaar omgaan.


Ben je voor of ben je tegen.
Ben je tegen of ben je voor.
Ben je tegen de regering, want zij doen hun best niet. Of ze zijn niet te vertrouwen. Tja , dan ben je rebels. En niet bijbels bezig, want je moet je onderwerpen aan "hen die de autoriteit hebben" of "boven u gesteld zijn" 


Ben je voor de regering, dan ben je goddeloos. Want deze regering is de antichrist of de illuminatie.
En als je daar geen mening over wilt geven, dan ben je lauw. En dat is een gruwel!

 

Ben je voor de corona maatregelen, dan ben je een meeloper, wordt je geregeerd door angst (en da's nie goe nee!) Maar ben je tegen dan ben je een "gekkie of complotdenker" (en da's ook nie goe nee!). En hoe wil je hier mee omgaan?

 

Ben je tegen Trump, dan ben je niet goed bij je hoofd. Want deze president durft de gevestigde orde aan te pakken, en dat heeft nog nooit een president gedaan. Maar ben je voor, dan wordt je geconfronteerd met alle gebreken die deze man blijkt te hebben. Maar ja, hij is wel een christen, en zijn tegenstander is katholiek. En de een is voor en de ander tegen abortus. En de ander is mensvriendelijker dan de één, omdat hij wel voor de juiste zorg is voor de inwoners van zijn land.

 

En dan zal ik het niet gaan hebben over verschillen in hoe we willen geloven. Welke vorm, denominatie, manier, levensstijl of iets dergelijks.

We hebben allemaal onze patronen in denken, allemaal onze voorkeur. Allemaal hebben we keuzes en daar maken we onze beslissingen op. En hoe lastig is het dat we niet altijd hetzelfde denken als de ander? En kunnen we dat niet gewoon even accepteren?

 

En beseffen dat het nog maar om één ding draait:

HEB ELKANDER LIEF!

 

Dat houdt in: heb elkaar lief, ook als je anders denkt, als je voorkeuze voor de een of ander is, als je wel of niet aan alle regels wilt houden, als je wel of geen "gekkie" bent.
HEB ELKANDER LIEF!

 

Dat houdt in: heb elkaar lief, ook als je wel of niet gelooft, of als je dat op een andere manier beleeft, als je beseft dat die andere anders is dan jij, of dat je het lastig vindt om een ander te accepteren als hij of zij anders is.
HEB ELKANDER LIEF!

 

En blijf gezond!