ARTIKELEN EN OPINIE

U vindt hier een selectie van artikelen van de hand van enkele auteurs. Deze hebben toestemming gegeven om hier afgebeeld te worden. 

LEO VAN WIJNGAARDEN

Blog : Geest van Bezonnenheid

In deze heftige tijd en in een periode vol onrust is het goed om onszelf eens in de spiegel te bekijken. En dan met name door de lens van het Koninkrijk van God. Wij zijn immers erfgenaam van de erfenis van Onze Vader en daarom schrijft Paulus aan Timotheüs dat God ons een Geest heeft gegeven. De Heilige Geest.

>> LEES VERDER

ALBERT VAN DER HEIDE

Blog : Vaderschap

Als je geen perspectief of alternatief hebt, ga je zomaar rellen.


Een avondje knokken met de ME of thuis op je gezicht worden geslagen door je vader? Een avondje winkels slopen of met 12 kinderen in een flatje van 15m2 opgesloten zitten? Een avondje fietsen slopen met vrienden of verrot gescholden worden door je toch al jarenlang depressieve moeder?

>> LEES VERDER

WILLEM OUWENEEL

Blog : Stoerheid versus Bangelijkheid...

Wat corona betreft, heb je twee soorten christenen: de stoeren (‘je moet op God vertrouwen’) en de bangelijken. Die laatsten kan ik begrijpen; als je ziet welke verschrikkingen het virus heeft aangericht, wil je het niet graag krijgen.

>> LEES VERDER

ANTHON VAN DER LAAK

Blog : Wat is de zegen van Corona...

Het jaar 2020  gaat de geschiedenis in als jaar dat de wereld tot stilstand kwam. Nooit eerder in de geschiedenis is er een pandemie geweest die de hele wereld zo lam legde.
Vliegtuigen bleven aan de grond, bouwplaatsen en bedrijven lagen stil. Straten en snelwegen lagen er verlaten bij. Ziekenhuizen lagen vol. Kerken bleven leeg.  Ouderen en jongeren gingen er dood aan. COVID-19

>> LEES VERDER

LEO VAN WIJNGAARDEN

Blog : De Corona zegening...

Toen in het voorjaar de COVID19 uitbraak zich in alle hevigheid manifesteerde werden we geconfronteerd met een, voor onze generatie, nieuwe situatie. Vrijheden werden ingeperkt en ineens werd onze zogenaamde perfecte leventje behoorlijk geschud. We zagen zoveel reacties om ons heen en niemand leek meer te weten wat nu juist was, ieder had een mening en iedereen werd specialist.

>> LEES VERDER

JOHAN VAN MARSBERGEN

Blog : Heb elkaar lief...

Eigenlijk is het treurig.

Hoe christenland met elkaar omgaat. Hoe de mensen met elkaar omgaan.

Ben je voor of ben je tegen.

Ben je tegen of ben je voor.....

>> LEES VERDER

DS. MARIUS KOPPE

Blog : rust en vertrouwen...

Kijk eens om je heen, wat zie je?

Je ziet een voortijlende massa mensen die geen rust kent en zich ook nauwelijks de tijd gunt voor bezinning. Het is allemaal korte termijn politiek …     De mensen hollen maar door en grijpen zich vast aan alles wat voorbijkomt en wat interessant lijkt.

>> LEES VERDER

ALBERT VAN DER HEIDE

Blog

Tsja, dan is er een mutatie... of binnenkort weer een volgend virus... en dan? Het onmogelijke, mogelijk blijven willen maken? Het onvermijdelijke willen blijven vermijden?

>> LEES VERDER